تخفیف در شستشوی ویژه و نانو از 15تا 25درصد

رفوگری فرش چیست و چه زمانی فرش نیاز به رفو دارد؟

رفوگری فرش از جمله خدماتی است که به منظور حفظ، نگهداری و افزایش طول عمر فرش انجام میشود. در بین وسایل منزل، فرش را میتوان یکی از آسیب پذیرترین وسایل دانست. در صورتی که به درستی از آنها مراقبت نشود، ممکن است در اثر آسیب دیدگی، پارگی یا پوسیدگی به طور کامل از بین بروند. 

دقت داشته باشید در صورتی که به هر دلیلی فرشتان دچار آسیب شوید، نیاز نیست مجدد هزینه کنید و فرش جدیدی را جایگزین کنید. با استفاده از رفوگری، میتوانید فرشتان را مثال روز اول تحویل بگیرد. البته بسیار مهم است که رفوگری توسط افرادی که تخصص و تجربهی این کار را دارند، انجام شود.

جهت ثبت سفارش رفوگـری فرش خود میتوانید فرم زیر را تکمیل کرده و یا وارد صفحه ثبت سفارش شوید.

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.
رفوگری فرش دستباف

رفوگری فرش و اهمیت آن

آیا میدانید رفوگری دقیقاً به چه معناست و فردی که رفوگری میکند، دقیقاً چه کاری انجام میدهد؟ رفوگری را میتوان مکمل قالی بافی دانست. در واقع شخص رفوگر را میتوان هم ردهی یک قالی باف دانست. به طور کلی منظور از رفوگری فرش، تعمیر و ترمیم بخشهای آسیب دیده، سوخته شده، پاره شده و بید زده فرش است. 

تمامی این کارها توسط فردی به نام رفوگر انجام میشود. فردی که وظیفهی تعمیر و ترمیم فرش را دارد، به نسبت وظایف سنگینی را عهدهدار شده است. تنها در صورتی به خوبی میتواند از پس این کار بربیاید که در این حوزه استاد بوده و از تخصص و تجربهی کافی برخوردار باشد. در غیر این صورت، ممکن است فرش به طور کلی از بین برود. بنابراین در صورت اقدام برای رفو، فرش خود را به یک مرکز مطمئن بسپارید.

در رفوگری از وسایل و ابزار خاصی استفاده میشود. به عنوان مثال، میتوان به کیله، اتو، چهارچوب، سوزن، چله، قیچی، چاقو، چنگال، شانه و قلاب اشاره کرد. در ابتدا فرش بر روی چهارچوب مخصوص توسط رفوگر نصب میشود. پس از آن برای ترمیم و تعمیر بخشهای آسیب دیده فرش اقدام میشود. در برخی از موارد لازم است رنگ پریده شده در قسمت آسیب دیده فرش با دیگر نقاط فرش همرنگ شود. برای انجام کار این کار، نیاز است که رفوگر در علم رنگرزی نیز تجربهی لازم را داشته باشد.

حفظ ارزش فرش و افزایش دوام آن با استفاده از رفوگری فرش

فرشهای دستبافت از جمله فرشهای باارزشی هستند که برای هر فرد اهمیت خاصی دارد. هر چه فرش طول عمر بیشتری داشته باشد، به همان نسبت نیز ارزش بیشتری خواهد داشت. نگهداری از فرشهای دستبافت که نسبت به نمونههای دیگر مهمتر هستند اهمیت بسیار زیادی دارد. جالب است بدانید فرشهای دستباف با شستشو، در معرض نور بودن و پا خوردن به آنها آسیب چندانی نمیبینند و زیبایی و چشم نوازی خود را از دست نمیدهند. در فرشهایی که با رنگهای طبیعی رنگ شدهاند بیشتر شاهد این موضوع هستیم.

با بیان این نکات، مطمئناً به این نکته پی بردهاید که ارزش هنری و مالی فرشهای دستباف با گذر زمان بیشتر میشود. بنابراین رفوگری فرش ها و ترمیم آنها این امکان را میدهند که فرشها طول عمر بیشتری داشته باشند و ارزش آنها نیز افزایش پیدا کند.

همهی ما میدانیم که فرشهای ایرانی یکی از مهمترین و شناخته شدهترین هنرهای دستی در جهان هستند. قالی پازیریک از قدیمیترین فرشهای ایرانی است که تقریباً قدمت آن به دو هزار سال پیش میرسد. اثری ایرانی که در حال حاضر در موزهی آرمیتاژ روسیه قرار دارد.

فرش پازیریک قدیمیترین فرشی است که میگویند از 500 سال پیش از میلاد باقی مانده است. براساس تحقیقات انجام شده، احتمال میدهند که در حدود 100 سال پیش، این فرش ترمیم شده است. گفته میشود که همزمان با فرش بافی، شیوهی رفوگری نیز به میان آمد، اما زمان دقیقی برای به کارگیری روشهای مختلف رفوگری بیان نشده است.

رفوگری فرش

چه زمانی به رفوگری فرش نیاز است؟

در پاسخ به این سؤال، در ابتدا باید بدانید چه عواملی باعث میشوند فرش آسیب ببیند و نیاز به رفو داشته باشد. بسیاری از آسیبهایی که به فرش وارد میشوند در اثر استفادهی مداوم از فرش است. استفادهی مداوم از فرش، میتواند موجب پاره شدن، فرسوده شدن و از بین رفتن رنگ فرش شود. اینها مواردی نیستند که توسط خودمان به وجود آیند، اما نکتهی مهم این جاست که با وجود رفو فرش به راحتی میتوان مجدداً از فرش مثل روز اول استفاده کرد. 

اما برخی دیگر از آسیبها ناشی از عوامل انسانی هستند. به عنوان مثال، چاره شدن با چاقو، سوختن فرش با سیگار، آتش، بید زدگی و … از جمله حوادثی هستند که فرش را از بین میبرند. با رعایت نکات ایمنی، میتوان تا حد زیادی جلوی این اتفاقات را گرفت، اما در صورت بروز این مشکلات هم جای هیچ نگرانی نیست، بلکه با وجود رفوگری میتوانید با هزینهی بسیار مناسب، دوباره از فرشتان استفاده نمایید. تنها لازم است رفوگری به درستی و زیر دست فرد کاربلد انجام شود.

مراحل انجام رفو فرش

  • در ابتدا هر گونه گرد و خاک و آلودگی از روی فرش پاک میشود.
  • فرش در یک محل صاف پهن شده و آسیبهای وارد شده به آن به خوبی بررسی شده و مشخص میگردد.
  • در صورتی که فرش با مواد شیمیایی خراب شده باشد، در ابتدا شست و شوی فرش انجام میشود.
  • نکته: برخی از فرشها ارزش بسیار بالایی دارند، به همین منظور در حفظ و نگهداری تار و پود آنها دقت بیشتری به کار میرود.
  • فرش را مانند قاب بر روی یک محل مناسبی نصب میکنند. 
  • رفوگر باید هر نوع آسیبی که احتمال گسترش آن بر روی فرش وجود دارد را تشخیص داده و از بین ببرد.
  • یکی از مواردی که در انجام رفوگری فرش تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت، استفاده از تجهیزات مناسب است.

جمع بندی رفوگری فرش 

در این مطلب به شرح رفوگری فرش و نکاتی که باید در رابطه با آن بدانید پرداختیم. دانستید که در اثر چه آسیبهایی فرش نیاز به رفو خواهد داشت. با مراحل رفو فرش و لوازم مورد نیاز در آن آشنا شدید. اهمیت رفوگری و مزایای آن را نیز شرح دادیم. اگر شما هم فرشی دارید که ارزش دارد و به طرح و رنگ آن علاقه مندید، میتوانید از طریق رفوگری برای ترمیم مجدد آنها اقدام کنید.

در صورتی که رفو توسط فردی کاربلد انجام شود، نه تنها هزینهی کمتری نسبت به خرید مجدد فرش میپردازید، بلکه میتوانید فرش مورد نظرتان را دوباره در حالتی نو و چشم نواز در اختیار داشته باشید.

جهت ثبت سفارش رفوگـری فرش خود میتوانید فرم زیر را تکمیل کرده و یا وارد صفحه ثبت سفارش شوید.

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.